top of page

Sallijate sallivusest


Pildil siis sotsiaaldemokraat Riina Sikkut, kes 2019. aasta 15. mai Riigikogu istungil asepeaminister Mart Helmele keskmist sõrme näitas, mis tähendab siis teadagi mida - täpselt sedasama, mida president Ilvese kantselei juht Siim Raie 2016. aasta sama aasta 21. oktoobril Martin Helmele otse teleekraanil ütles: käi perse!


See on siis nende nn. sallijate tase, kes üritavad EKRELE ja muudele konservatiivselt meelestatud inimestele rumalate inimeste silte külge kleepida. Vaatame veel edasi nende käitumist.


2019. aasta 2. detsembri Riigikogu istungil tulistas sots Indrek Saar saali prahti täis, sest talle ei meeldinud pensionireform:


















Eerik Niiles-Krossi abikaasa Mary Jordan-Kross esitas 2018. aasta 27. novembril politseile avalduse, et teda ja ta koera loobiti Stroomi rannas kividega, keda lausa näkku tabati, veel karjuti go home foreigner go home, ja loopijatel olla EKRE logodega joped. Prokuratuur algatas juurdluse, mis kohe ka tuvastas, et Mary valetab, ja teda pole sel päeval Stroomi rannas üldse viibinud. Kuid ei politsei, prokuratuur ega kohus ei teavitanud sellest kohe avalikkust, vaid seda tehti alles 2019. juunis - sest märtsis ja mais toimusi valimised, mida loodeti tänu intsidendile mõjutada. Prokuratuur esitas petisele süüdistuse valeütluste andmises umbes 20 juunil, mil see ka avalikkusele teatavaks tehti. Seega osales prokuratuur, kohus ja politsei teadlikult infooperatsioonis, mille eesmärk oli valesüüdistuse alusel EKRE mainet kompromiteerida ja selle käigus valimistulemusi mõjutada - see on demokraatliku protsessi pahatahtlik mõjutamine, mis peaks olema kriminaalkuritegu!


Kohe peale seda ka süüdistus oportuniteedi korras lõpetati ehk siis petist ei karistatud. Põhjenduseks toodi, et selle vastu puudub avalik huvi. Mis on muidugi absurdne vale sest avalik huvi selle juhtumi vastu oli vägagi suur. Vaatame kolme analoogset juhtumit:


2019. aasta 18. oktoobril ilmus ERRis uudis, et "Kohus mõistis politseile vägistamise kohta valetanud naise süüdi". Keegi anonüümne naine mõisteti pooleteiseks aastaks tingimisi vangi - kuigi selle intsidendi kohta oli avalik huvi null sest mitte keegi ei teadnudki, et see toimus, nagu pole ka teada ühegi asjaosalise nime.


2010. aasta juulis kirjutas ERR: "Harju maakohus määras tingimisi vanglakaristuse mehele, kes valetas napsitamise varjamiseks naisele, et sattus röövimise ohvriks ning tegi naise survel selle kohta valeavalduse politseile. Kohus mõistis 38-aastase Jüri süüdi politseile valeütluse andmises ning karistas teda tingimisi kolme kuu pikkuse vangistusega ning määras talle ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseaja."


2019. aasta detsembris ilmus uudis, et 25-aastane Valgevene kodanik valetas politseile ja mõisteti juba mõned päevad hiljem vangi! Selle loo autor on muidu vasakpoolsete vaadetega EKRE vastane Dannar Leitmaa, kes siinkohal võrdleb seda juhtumit Mary Krossi omaga: "Politseis labaselt valetanud ja kohtu hinnangul avaliku huvi puudumisel lihtsa rahatrahviga pääsenud Mary Kross on endiselt väga erandlik. 25aastane Valgevene kodanik Siarhei valetas politseile ja mõisteti juba loetud päevad hiljem vangi. ... Siarhei juhtum oli tegelikult ülilabane - 8. detsembril läks ta juba hommikust saati sõpradega jooma, kuid kaotas promillide kasvades ära vöökoti passi, raha, telefoni ja koduvõtmetega. Kuna noormees ei julgenud kainenedes tunnistada, et ta nii pildituks end jõi, siis teatas ta politseisse, et tema juurde tulid kaks vene keelt rääkivat meest, kes ta hetkeks oimetuks lõid ja tema vöökoti ja toitu täis seljakotiga teadmata suunas kadusid. Kui Mary Krossi juhtumit menetleti hoogsalt ja saadi üsna kiirelt aru, et miskit ei klapi, siis reaalse lõpplahendini jõudis kohus umbes 10 kuud hiljem ... Valgevenelane Siarhei valel olid veelgi lühemad jalad ja nii tunnistas ta juba kaks päeva hiljem, kuidas ta sõpradega jõi, keegi talle kallale ei tulnud ja üleüldse kaotas ta kõik ise ära. Päev hiljem oli Siarhei kohtu ees, mis nägi antud olukorras piisavalt avalikku huvi, et mõistis seni väärtegude ja kriminaalasjade eest karistamata noormehe kuuks ajaks vangi ..."


Nii tühise asja pärast siis nii karmid karistused kaasustele, mille suhtes avalikkusel on null huvi sest keegi ei teadnudki, et need toimusid? Kas selle valguses on adekvaatne väita, et Mary Krossi juhtumi kohta polnud avalikkusel huvi? Absurd. See oli teadlik kokkumäng ning politsei koos prokuratuuriga on siinkohal otsene kaasosaline valeinfo levitamises ja tõe varjamises eesmärgiga mõjutada valimistulemusi! Mary puhul on raskendavaks asjaoluks veel seegi, et ta on võõrriigi kodanik, ehk siis võõra riigi kodanik tahtis infooperatsiooni käigus mõjutada Eesti valimistulemusi - selle eest tuleks määrata maksimumkaristus, mis politseile valeütluste andmise osas on kuni kolm aastat vangistust, plus veel kümme aastat põhiseadusliku korra kõigutamise katse eest!


11. detsembril 2019. avaldas ERR intervjuu kohtunik Leili Raedlaga, kes tegi selle otsuse, et Mary Krossi süüasi lõpetada. Seal põhjendab ta seda asjaoluga, et Mary valeütluste andmises puudus poliitiline provokatsioon - mis on aga absurdne vale! Selgub, et poliitiline provokatsioon puudus, sest asjaga tegelenud prokurör Ülle Jaanhold ei esitanud seda kohtule. Ehk siis see pisiasi, et Mary väitis, et teda kividega loopinud mehed EKRE rinnamärki kandsid, jäeti kohtule esitamata. Seega valetas prokuratuur kohtule teadlikult, mis peaks omakorda kriminaalkuritegu olema. Kuna kohtunik ise oli ka nii loll ja elab koopas ja lehti ei loe, siis ta loomulikult ei taibanud ka küsida, et miks pool süüteo koosseisu esitamata jäeti? Veel toodi esile, et seni toimunud 176 juhtumist, kus keegi on politseile valeütlusi andnud, on 172 ka süüdi mõistetud - oprtuniteediga on lõpetatud ainult neli. Mis näitab selgelt seda, et siiani on kohus politseile valetamist vägagi tõsiselt võtnud.


Mary Krossi kaasuse taustal tõsetub eriti teravalt taaskord päevakorda 2015. aasta 3. septembril toimunud intsident, kus süüdati Vao külas tegutsev pagulaste varjupaik. Süütamise ajal oli maja inimesi täis, mistõttu tuleb seda lugeda vägagi raskeks kuriteoks. Kohemaid tõttasid sõna võtma kõik sallijad ja poliitikud, kes koostöös ajakirjanikega kõik paremäärmuslased kohe süüdi mõistsid, risti lõid, ja "õigluse" jalule seadsid. Otse loomulikult alustasid nii politsei kui prokuratuur kohemaid juurdlust ... mis aga kohe ka lõppes ilma ühegi tulemuseta! Suure tõenäosusega oli siingi tegemist süvariigi või siis mõne Mary Krossi suguse aktivisti kätetööga, et kallutada ühiskondlikku arvamust.


Teine samasugune petis on aasta 2019 esimärter Illar Lemetti, kes, kui uskuda solgimeedia ajakirjanikke, käitus Maaelu ministeeriumi kantslerina 100 % aumeheliku ametnikuna ja tegi 2019. aasta septembris prokuratuuri avalduse potentsiaalse korruptsiooni osas, millega EKRE maaelu minister Mart Järvik olla seotud. Avalduseks see jäigi, mingit juurdlust algatatud pole, rääkimata mingist tulemusest. Ehk siis oli järjekordne teadlik politsei eksitamine poliitika kallutamise eesmärgil. Ka see petis oli Reformierakonnaga seotud (nagu ka Mary Kross), kes kohe peale Maaelu ministeeriumist lahkumist Reformierakonna abil Viimsi vallavanemaks sai.


Küll aga Reformierakonna petiste teod politsei eksitamisel sellega veel ei piirdu. 2019. aasta 29. aprillil, kui EKRE liige Marti Kuusik pidi Riigikogus ministriks astumise vande andma, ilmusid tema kohta äkitselt meedias ridamisi artiklid, kus teda süüdistati oma naise peksmises - vaatamata sellele, et ta naine ise avalikkusele tunnistas, et pole peksa saanud, alustas prokukratuur juurdlust ja asi läks kohtusse. Nagu sellistel puhkudel ikka, venitatakse juurdluse ja kohtupraktikaga hästi kaua, et inimese mainet rikkuda, sest karistus on protsess ise. Eelistungini jõuti 2019. oktoobris, kus pandi paika, et istung ise toimub 2020. mais. Ükski prokuratuuri esindaja pole täpsustanud, mille süütegu seisneda võiks. Sest tegemist on pretsedenditu juhtumiga meie riigi õigusloome ajaloos, kus inimene on vägivalla süüdistuseta kohtu all olukorras, kus kannatanu puudub - proua Kuusiku enda tunnistuse kohaselt pole ta peksa saanud. Mis olid selle süüdistuse täpsemad tagamaad ja kes selle esitas - sellest kuulete siis, kui kohtuprotsess läbi on!


Tegelikult on tõsine vajadus sellised petised ja valeütluste tegijad vangi saata sest kaua võib? Kui kaugele võib minna avaliku arvamuse kallutamise eesmärgil ja teiste inimeste elude rikkumise nimel, ja kui palju on selleks lubatud kulutada politsei ja prokuratuuri töötunde, mille arvelt tõelised kuriteod uurimata jäävad?


2018. aasta 26. novembril toimus Toompea lossi ees EKRE poolt eelregistreeritud meeleavaldus, mille käigus sooritas sotside ridadesse kuuluv joodikust punaprovokaator Indrek Tarand vägivaldse röövi, tungides lavale, kui Martin Helme kõnet pidas, ning röövis tema käest vägivalda kasutades mikrofoni. Kui ta sellega natuke eemale jõudis, pidasid kaks inimest (kes ei kuulugi EKREsse) varga kinni ning konfiskeerisid tema käest jõudu kasutamata mikrofoni. Vaatamata sellele mõistis kohus hiljem need kaks meest kriminaalkorras süüdi avaliku korra raskes rikkumises, ning Tarandi poolset vägivalla akti ja röövi kohtus süüteona ei käsitlenud, seda isegi ei võetud menetlusse. Järjekordne lavastatud punane provokatsioon, mis viidi läbi koostöös riigivõimu organitega.


Seda, et Tarand joodik on, kinnitab ka Kaja Kallase europarlamendist rääkiv raamat, kust selgub, et sealsed sööklatöötajad tõid talle konjakit juba automaatselt ette. Samuti saadavad joomingud ja madalad käitumisnormid Tarandit ka varasematel aegadel. 2017. aasta detsembris ilmus Dellfis lugu pealkirjaga "Joobnud Indrek Tarand kritiseeris Strasbourgis Eesti eesistumist", kus kirjeldatkse, kuidas ta täis peaga lugupeetud kohas teistega tüli noris. 2002. aastal, kui Tarand oli välisministeeriumi kantsler, sõimas ta täis peaga minister Ojulandi vene litsiks, kohe peale seda jäi ka täispeaga autoroolis vahele. Selle eest ta küll vallandati, kuid võeti kohe tööle Eesti Panga personaliülemaks - kes võiks veel paremini otsustada inimeste tööle võtmise üle kui matslik provokaatorist joodik? Hiljem oli ta veel Eesti Sõjamuuseumi direktor. Heade töökohtade saamisega tal probleemi pole, mis näitab ilmekalt ka meie riigi taset, aga mis teha. See muidugi ei seganud sotse tegemast Tarandist 2019. Riigikogu valimistel Pärnu rinkonna esinumbrit ja eurovalimiste kandidaati - eks Tarand sümboliseerib ju kõige paremini, mis asi on sotsiaaldemokraat!


Tarandi repertuaarist ei puudu muidugi ka labiilsetele kommunistidele omased mõrvaähvardused konservatiivide suunal:


Seoses Tarandiga üks huvitav nüanss minevikust!

Kas teate, kes siin vasakpoolse pildi peal on? Vist mitte? See on Verner Tarand, Indrek Tarandi vanaonu, kes oli üdini punane varanoorusest saati. Juba kooliajal liitus ta Karl Marxi nimelise noorsotsialistliku ühendusega ning 1932. võttis osa kommunistide 1. mai rongkäigust. Teda hoiatati tollase koolidirektori poolt, kuid muid sanktsioone veel ei järgnenud. Ei läinud kaua aega mööda kui noor Verner oma meelsust uuesti näitas ning laulmistunnis kiruma hakkas, et miks isamaalisi laule ainult laulma peab? Seepeale direktori kannatus katkes ja ta viskas noore kommunisti koolist välja. Rohkem ta kooli ei jõudnud sest nii punast tegelast tol korral ükski kool ei taht. Tema tähetund saabus aga siis, kui punased 1940. aastal juunipöörde läbi viisid ja tublist võitlejast sai Pärnus kohaliku riigistamiskomitee esimees. Kohe astus ta ka vabatahtlikult hävituspataljoni, et punavõimu ees veelgi rohkem kannuseid teenida. Algus läks libedalt, kuid Pärnu kui põline konservatiivide kants punaseid ei sallinud ning 1941. aastal lasi metsavendadest moodustatud omakaitse Verneri Rae metsas maha! Nii proovis ta aastakümneid hiljem, 2019. Riigikogu valimistel, oma sugulase Indrek Tarandi kehastuses Pärnumail uuesti oma õnne, olles jällegi punapartei ridades esinumber, kuid isamaalisi laule austava piirkonna omakaitse oli taaskord tugevam - EKRE võitis, Tarand ei saanud mandaati täis!

Kuid Tarand ei ole ainuke matslikult käituv konservatiive vihkav (rooli)joodik, teine selline on tuntud näitleja Peeter Oja, kes 2017. aastal täis peaga rooli keerates mitu avariid põhjustas:



Peale selle tahtis ta veel kõik EKRE toetajad ahju ajada:







Mis puudutab tema taset nn. koomikuna ja naljade kvaliteeti, siis see jäägu juba igaühe enda otsustada - sest niipalju on tõsi, et ainuke madalalaubaline tüüp ta meie ühiskonnas ei ole.



Muideks, roolijoodik on ka Eesti peamine põhiväärtuste eest seisja president Kaljulaid, kes võeti omal ajal täis peaga roolis vahele ilma lubadeta. Lisaks sellele kutsus ta ennast 2019. aprillis Putinile külla ja peale seda kutsus Putini Eestisse endale külla. Isegi mitte ükski Eesti ametliku Kremli Erakonna (KE) esindaja pole Putiniga nii avalikult flirtinud.

Kaljulaid kutsus raskemat sorti inimsusevastase kurjategija Putini - Tšetšeenia genotsiid, Gruusia invasioon, verine sõda Ukrainas, Skripali mõrv Inglismaal, Nemtsovi ja Politovskaja mõrv Venemaal, Hodorkovski pikk vangistus, Eston Kohveri rööv ja pikk vangistus jpms - Eestisse visiidile, samas sõimab EKREt põhiväärtuste eiramises - WTF? Kui EKRE kutsus Le Peni Eestisse, siis meedia kisas ja muud sallijad samuti - kui Kaljulaid Putini kutsub, siis ei kisa keegi.


Mis puudutab Kaljulaidi poolt levitatud valesid ja demagoogiat EKRE kohta, siis seda ei hakka üles loetlema - tegemist on vaieldamatult kõige halvema, silmakirjalikuma ja ebaprofessionaalsema presidendiga meie riigi ajaloos!


Tuntud esisots Hannes Rumm on samuti roolijoodik, kelle politsei 2018. aasta 16. novembril vahele võttis. Karistada ta muidugi ei saanud, kriminaalmenetlus lõpetati oportuniteediga nagu ka Mary Krossil. Seda asja üritati ka kinni mätsida ja avalikkuse eest peita, kuid kuidagi lekkis ta välja.

2017. aasta oktoobris, KOV valimiste aegu, ilmus ühtäkki šokeeriv uudis, et:

Sotsid olid siis endale järjekordse sobiliku isendi leidnud, ilmestamaks oma ideoloogiat ja olemust. Nende uus kandidaat Kalle Laane oli siis pikaaegse staažiga "andekas" perevägivallatseja, kes oli aastate jooksul oma naist peksnud ja piinanud, muu hulgas viskas talle noa jalga kinni. Vägivalla vastu võitlevaid sotse see muidugi ei häiri, otse vastupidi, nad otsustasid härra Laane endisele naisele "meeleheadki" teha ning saatsid tema exmehe flaieri talle kodu postkasti!


Aga sellelaadseid perverte on sotside ridades veelgi, isegi juhatuses:

See uudis ilmus siis 17.07.2019. ja Postimehes. Kõne all olev Tõnu Ints on sotside erakonna nimekirja kaunistanud alates 1990. aastast, ja mitte ainult nimekirja, vaid ka juhatust - ei pea vist pikemalt arutlema, miks ta just sotsidesse sattus?


Mis puudutab nüüd Eesti maine kahjustamist, mida paljud sallijad EKRE esindajatele nende sõnavõttude eest ette heidavad (kuigi mingit kahju pole tekkinud), siis meenustuseks, et 2017. aastal, kui Taavi Rõivas oli Riigikogu esimees, ahistas ta ametlikult visiidil Malaisias ühte seal kaasas olnud eestlannat, kiskus seelikut ülesse ja püüdis ilastada - ise on abielumees! Sellepärast aga ükski president ega sallija häbi ei tunne!


2018. aasta oktoobris, kui Vabaduse Väljakul toimus üks immigratsioonivastane meeleavaldus, läks sealt juhuslikult mööda sakslane Florian Hartleb, igati tark ja haritud, riigiteaduste doktor, ja prežtiisika erakonna Eesti 200 liige. Kaasas oli tal ka vankris enda väike laps ... kelle ta siis vihaselt rahvasumma lükkas, et tekitada provokatsioon. Kõrval oli ka lapse ema Teele Holmberg, kes kohe telo välja võtab ja filmima hakkab - mida peaks üks vastutustundlik ema siis veel tegema, kui tema kaasa on lapse elu provokatsiooni eesmärgil ohtu seadnud? Õnneks läks kõik hästi sest kohal olid heasüdamlikud ja vastutustundlikud odinlased, kes lapse eest hoolt kandsid, kuni vihane isa ennast välja elas ning vägivalla ohtu kujutas. Eesti 200 juhatus ei mõistnud seda aktsiooni hukka ega nõudnud ka provokaatori käest ei vabandust ega välja astumist - nagu ei teinud seda ka mitte ükski teine sallivate väärtuste esindaja!


Seoses kahesajalistega üks ebameeldiv seik veel, mida nagu ei tahakski esile tuua, aga kui juba läks sallijate sallivuse ja taseme analüüsiks, siis siinkohal tuleks seda ikkagi teha. Nimelt varasemalt, läbi ühe organisatsiooni, on mul olnud kokkupuude nende aseesimehe Meelis Niinepuuga, kes ründas mind selliselt: "Ütle mulle kas sa oled pederast? See naine, kellega ma sind eile linnas nägin, kas sa keerasid talle taha ka?" Sellest lähtuvalt oli mul väga üllatav kuulda, kuidas ta 2019. Riigikogu valimiste kampaania ajal Helmesid selle eest hurjutas, et nad teiste magamistubades nuhkimas käivad - ükski Helme minu magamistoas nii agressiivselt nuhkimas pole käinud kui seltsimees Niinepuu!


Teine samasugune heasüdamlik sallijate seltskond on Vabaerakond, kelle juhatuse liige, Järva-Viljandimaa ringkonna juht ja valimiste esinumber Ain Ostra, on korduvalt esinenud ilusate ütlemistega:

Ostral on selliseid repliike veel kuhjaga, kui tekkis lähem huvi, siis võid neid lugeda siit.


Ostra pole muidugi ainus konservatiivset ilmavaadet roppustega vaenav funktsionäär. Hea etteaste tegi ka tuntud feminist ja kunstnik Kadi Estland, kes Martin Helmest sellise taiese meisterdas:

Käesolev pilt on tehtud 2016. aasta kevadel, kui Martin oli KUMU sünnipäeval, mille direktriss on tema ema Sirje Helme.


Eks seal sallijate leeris ole selliseid kõrgema intelligentsiga ütlejaid veelgi. Varro Vooglaiu feissari postkasti lendas kord selline asi:






































































Aga edasi, Vabaerakonnas oli ka üks päris maruline kommunist, kes lubas mulle ja teistelegi rahvuslastele augu ääres kuulid kukla kihutada nagu ennemuiste:


EKRE on saanud veel kuhjaga mõrvaähvardusi, vaatame mõned üle:






































EKRE linnavolikogu nõunik Kadri Vilba sai 2019. aasta jaanuaris läbi FB messengeri räige mõrvaähvarduse, kus ta lubati pesapallikurikaga läbi peksta.


Veidi enne seda ähvardati tappa Jaak Madison ning 2019 märtsis sai tapmisähvarduse Martin Helme:















Jaak Madisoni lubas tappa siis sotside liige:











Vaatame edasi veel sallijate ja intelligentsete inimeste stiilinäiteid:





























Edasi tuleb presidendi käest ametliku tunnustuse saanud kirjanik:






















Mikk Pärnits muide on tunnustatud kirjanik ja luuletaja, üks tema luuletus on siin:

ma tahaks teha,

et kõik armastaksid munni ja imeksid munni ja armastaksid vittu ka, ja seda lakkuda siis kõik poisid oleksid ka peded ja tüdrukud ka kõik päevad oleksid siis reeded, aga munadega

ma tahaks teha,

et kõik oleks pilves ja putsis, ja sõjast on pohhui sõjaväe väravas suudlevad kaks noormeest üks teisega naljatledes hüvasti jätab “tsau pursui” ja petab kapteniga siis dushi all me riigi eest

ma tahaks teha,

et õnne 13 oleks õuduslugu lastele riigist, mis võib veel päriselus jätkuda kui noorel kannatus ei taha katkeda alma sa vana putsis lits, su müüme tütretega neegritele iirist, ma geenipanka täiustaks ta musta munni valge jobiga

ma tahaks teha,

stalini kloonide armee, kes elaks vallavalitsuse hoonetes nad armastaksid kõiki eestlasi ja venkusid ka me kõik kepiksime paugubasseini soolastes vetes kuni mdma saab otsa ja viitsimine sellega

ma tahaks teha,

et su tütar pääseb välismaale araablasega elama ja pojast saab naftamagnaadi treialioskusega armuke säästumarket ja riigitelevisioon, kõik kokku mulgimaa fukushima ja kokku panna seesama verbaalne tactical nuke

vaata ma teengi

Üks eesrindlik sallija on veel Silver Tambur:

Ajakirjanik Krister Paris nimetas EKRE maaelu ministrit Mart Järvikut litapojaks:


Ahto Lobjakas ütles 14.04.2019. oma raadiosaates "Olukorrast riigis", et EKRE ministrikandidaadid on antisemiitlik saast. Sellele sekundeeris kohe ka president Kaljulaid, kes pani Lobjakase sõnavabaduse toetamiseks selga mingi koleda pusa, mille peal oli kiri, et "sõna on vaba".


Jürgen Ligi on oma suuvärgiga aga korduvalt hiilanud, sellest pajatav Delfi pealkiri räägib juba iseenda eest:


Kalle Muuli kohta ütles ta 2009. aastal: "Puhastustuli vahendina ei aegu. Sellega on hävitatud nakatunud raipeid ja vammi täis maju. Sina, Kalle, jääd oma jutuga suuruselt kahe vahele. Põlemine aitab ...", siis tuleb mingi osa seosetut möga, millele järgneb: "... kui Sa ei armasta oma riiki, vaid teda teotad, kui kogu Eesti poliitika on Sulle pohhui, nahhui ja kärbatanud pabul ...".


Siin veel paar Ligi repliiki:


Muide, Ligijürka on Indrek Tarandi sugulane!


Siin veel killukesi siit ja sealt. Pangem tähele, et sellised tegelased liiguvad sallijate seltskonnas, mis koondub nime alla "Jah vabadusele, ei valedele".



































Siin sallijate esiliikumise Kõigi Eesti (tunnusmärk tühi süda) üks funktsionäär:



















Siin järgmine tegelane Marta Vaarik (sots Andrus Vaariku tütar), kes samuti oma profiilipilti sallijate kaubamärgiga kaunistab. Küll aga võib 20.12.19. Õhtulehest lugeda, et:


"Detsembri alguses toimunud Andres Lõo plaadiesitluse käigus klubis "Kauplus Aasia" sündis üht-teist visuaalsetki. Praeguseks on selge, et uste, seinte, DJ-puldi ja laudade peale sodis suguelundeid ja vulgaarseid sõnu end kiilaks ajanud kunstnik Marta Vaarik (32), kelle lisaks üritusel viibinutele tundsid turvakaamera kaadritelt hiljem ära ka mitmed teised inimesed."


Siit näete (Õhtuleht 29.10.19.) ka isa-tütart koos paljalt jooksmas - jah, need on Andrus ja Marta Vaarik, ja viimase lapseke ka muidugi:

2019. aasta teisel jõulupühal ütles üks järjekordne valge südamega kaunistatud inimene mulle nii:

Need sallijad ja valede vastu võitlevad inimesed on kohe nii nilbe kõnepruugiga, et nendega ei tahagi rääkida.


2019. aasta 3. märtsil, kui Jaak Madison Reformierakonna valimispidu väisas, tungiti talle seal kahe mehe poolt kallale (Delfi 04.03.2019), kellest üks oli keegi tundmatu ja teine kohalik baarman, kes Madisoni kalli mantli varruka katki rebis - järjekordne näide labiilsetest tegelastest, kes konservatiive ründavad.


2019. aasta detsembris Torinos toimunud aktsioonil lubas sõbralik kliimaaktivist Greta Thunberg kõik maailma liidrid seina äärde panna, ehk siis maha lasta (Delfi 15.12.2019).


Siit võite näha 1989. aasta ETVs eetris olnud laulukarusseli saadet, kus Vahur Kersna (oravapreili Liina Kersna mees) ärgitab noori lapsi rassismile, uurides, kas nad teavad, millest neegrid tehtud on? Ja seejärel sunnib neid laulma rassistlikke laule "Lasteaeda ei tea kust, tuli neeger süsimust" - isegi EKRE kongressil ei tehta selliseid asju!


2019. aasta jõulude puhul, 23. detsembril ERRile antud intervjuus, ütles sallivust arendav lavastaja Juhan Ulfsak, et noored peaks praegu autosi ümber lükkama ja kaabude pihta mune loopima.


Vaatame edasi, millised dokumenteeritud petised on sallijad. Kui käis 2019. aasta märtsi Riigikogu valimiste kampaania, siis tuli välja, et sotside Nõmme ringkonna esinumbri Rainer Vakra omal ajal Tallinna Ülikoolis kaitstud lõputöö on plagiaat. Otse loomulikult see sotside juhte ei häirinud, tema tagasiastumist ei nõutud. Peale seda kui mai kuus toimunud europarlamendivalimistel sai saadiku mandaadi härrassots Mikser, tegi ta kohe plagiaadimeister Vakrast oma nõuniku - kes muu ikka sallivat sotsi nõustama peaks kui mitte petis ja plagiaadimeister? Ega sotside ridades muidugi paremat võtta olegi. Samal ajal, 2019 RK valimistel, tuli teatavaks ka see, et teine sotside "intellektuaal" ja Riigikogu kandiaat preili Kovalenko on Tartu Ülikoolile lausa kaks plagiaat-magistritööd esitanud. Sotside juhatust ka see muidugi ei häirinud ja plagiaaditaril lasti ilusti edasi kandieerida. Samas kuulub sotside juhatusse nende punane raudvara emeriitprofessor Marju Lauristin, kes lähtuvalt oma professioonist sellistesse asjadesse natuke tõsisemalt suhtuma peaks - kuid oh ei, see teda ei häiri, küll aga häirib teda EKRE liikmeskond, kelle kohta ta 2018. aasta detsembris ütles, et nende üritustel käivad madala kultuuritasemega inimesed.


Edasi, 2019. aasta suvel avastati, et PPA peadirektor Elmar Vaheri 2016. aastal Tallinna Ülikoolis hindele A kaitstud lõputöö on samuti plagiaat, kuid erinevalt Vakrast ja Kovalenkost tema diplomit päris ei tühistatud, vaid hinnati kolme palli võrra madalamaks (D) - mis on viimane lävendi ületanud hinne, E oleks juba läbi kukkumine. Põhjenduseks toodi, et kuigi lõputöös on küsitavusi 40 lehekülje peal ja viitamata teksti osa päris suur, siis mitte nii suur nagu Vakral ja Kovalenkol, seega tühistama ei pea. Siinkoha peal mitte keegi teine peale EKRE, kes teda vallandada tahtis, probleemi ei näinud, kõik teised "ausad" sallijad kaitseseid teda. Mina aga küsiksin veel lisaks, et mis signaali me anname tulevastele sisekaitseakadeemia kadettidele, kui me akptseteerima, et nende organisatsiooni kõrgeim juht plagiaati kirjutab?


Nüüd nimetage mulle ühte EKRE liiget, kelle lõputöö oleks plagiaat olnud?


Ja nimetage mulle ühte EKRE liiget, kes oleks käitunud nii, nagu eelpool esile toodud sallijad?


Peale seda kui EKRE 2019. aasta märtsis koalitsiooni läks tekkis meil üks seltskond inimesi, kes hakkasid selle vastu võitlema ja moodustasid oma sõnumi levitamiseks kaks vabaühendust: Kõigi Eesti ja "Jah vabadusele, ei valedele". Kõigi Eesti sümbol on siis valge tühi süda, mida asjaarmastajatele Facebooki enda pildi juurde panna meeldib. Nende kodukalt võib lugeda, et "Kõigi Eesti seisab üksteist austava, hooliva, väärika ja võimalusterohke Eesti eest", lisades, et "tänane poliitiline olukord seab ohtu Eestile olulised väärtused". Täpsemalt nad ei kirjelda, mis väärtustest jutt käib, kuid kas ülaltoodud sallijate teod-ütlused ei käi teatud väärtuste vastu? Kas Mary Krossid, Tarandid, Hartlebid ja muud labiilsed provokaatorid ja petised haakuvad austuse, hoolivuse ja väärikusega?


"Jah vabadusele, ei valedele" Facebooki saidilt võib lugeda: "Põhiseaduse järgi ei tohi kedagi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste tõttu. Meile valmistab muret, et Eesti Vabariigi valitsusse on potentsiaalselt kaasatud erakond, mille avalikud sõnavõtud töötavad vastu meie põhiseaduslikule korrale." Mis puudutab kellegi diskrimineerimist rassi ja seksuaalsuse alustel, siis seda minu teada keegi teinud pole (peale E200 aseesimehe Meelis Niinepuu), seega jääb jällegi arusaamatuks nimetatud liikumise tegelik sisu? Aga mis puudutab diskrimineerimist poliitiliste või muude veendumuste tõttu, siis see on ju see, mida sallijad ise igapäevaselt teevad! Mis puudutab põhiseadusliku korra vastu töötamist, siis esiteks selle tuvastamisel tuleks teha avaldus kas politseile või siis õiguskantslerile, kes vastava rikkumise juurdluse käigus tuvastama peaks, kuid seda pole miskipärast tehtud?


Edasi öeldakse nende FB lehel veel: "Oleme algatanud faktikontrolli kampaania, mille käigus kontrollime EKRE juhtisikute valeväiteid". Kuid mitte ühtegi valeväidet tõenduseks esitatud pole. Samas, kui palju valesid see seltskond ise esitanud on? Mary Krossi kriminaalseid ja riigivõimu organeid eksitavaid valesid nad miskipärast ei kontrolli? Samuti ei mõista nad hukka tuntud plagiaadimeistrite Vakrate, Kovalenkode ja Vaherite valesid? Ja kõik need lugematud valeväited, mida nad ise koos meediaga EKRE kohta esitanud on?



Esimene järeldus:

Liialdamata võib väita, et tühi valge süda on pahatahtlikkuse, silmakirja ja pettuse sümbol, millega kaunistavad ennast inimesed, kelle hing on täis musti deemoneid, mida EKRE valged inglid ärritavad! Kõik sallijad ja sotsid on petised ja provokaatorid!


Ja edasi, pangem nende nn. sallijate puhul tähele veel paari olulist asja:


1) Kas keegi neist on iialgi hukka mõistnud kommunistlikud kuriteod ja hävituspataljoni tegevuse?

2) Kas keegi neist on kunagi hukka mõistnud Pätsu 1934. aasta ebaseadusliku riigipöörde, millega demokraatlik liikumine vapsid likvideeriti ning nende liikmed vangi pandi?

3) Kas keegi neist on toetanud vapside rehabiliteerimist, mida meie riigivõim tänini teinud pole?


Vastus kõikidele küsimustele on eitav!



Siit johtuvalt teine järeldus:

Tänased nn. sallijad ja "põhiväärtuste" kaitsjad on möödunud sajandi juunipöörajate ja muude kommunistide mentaalsed järglased, kelle iga sõna, tegu ja käitumismaneer on nendega identne! Selle viimase väite kinnituseks veel üks huvitav nüanss - kust tuleb üldse nende lemmiktermin fašism, mida nad konservatiivsetele inimestele vägisi külge pookida üritavad? Eks ikka Stalini enda propagandamasinast, kes selle välja mõtles, et sellega oma opponente sildistama hakata.


Veel esile tuua ka see pisiasi, et 2002. aastal mõrvas Hollandis üks keskkonnaaktivist ehk siis kõike salliv inimene tollase tuntuima konservatiivse poliitiku Pym Fortuyn'i (vaesekest ei päästnud isegi see, et ta homo oli). Kui vaadata, et Greta lubas samuti maailma liidreid tapma hakata ja meil siin esile kerkinud mitmeid sallijate poolseid mõrvaähvardusi, siis on ju selge, et labiilsem ja agressiivsem pool on "sallijate" leer.


Sisuliselt võib väita, et valged südamed ja muud säärased "sallijate" sümbolid on silmakirja, demagoogia, kurjuse ja pahatahtlikkuse sümbolid, mida kasutavad enda märgistamiseks labiilse närvikavaga kurjad inimesed, kelle iseloom ja käitumismaneerid on identsed möödunud sajandi kommunistlikele aktivistidele.


Ja üks huvitav nüanss veel:

Äsja öeldu tõestuseks leiamegi Eesti suurima sallijate erakonna, Reformierakonna, ridadest, mitu kommunistlikku (justiits)roimarit. Nende üks juhtfiguure Andrus Ansip oli nõukogude aegne aktiivne ülikooli ideoloogia töötaja ja vene sõjaväe politruk, kelle tegevuse tõttu saadeti Siberisse asumisele ja surema tollane tuntud keemia prfossorist dissident Jüri Kukk. Ja nende kindralpolkovnik Laaneots oli tollase vene armee koosseisus Aafrikas abiks Etioopia vägagi verise diktaatori Mengistu administratsioonis ning aitas neil teostada okupatsiooni ja genotsiidi Eritreas. Mengistu kuulutati hiljem inimsusevastaseks kurjategijaks isegi omal kodumaal, anastatud Eritreast rääkimata. Keskerakonna koostöö leppele Putiniga kirjutas samuti alla reformierakondlane Ain Seppik, kes nõukogude ajal punase justiitsroimarina inimesi represseeris, nagu näiteks Leo Kunnast, kelle ta vangi saatis. Selliste tegelaskujude vastu pole põhiväärtusi kaitsval Reformierakonnal mitte midagi - millest see tuleneda võiks?


Parimad palad
Viimased postitused

€ 10

Raamat, mis räägib kaasahaaravalt poliitikast ning selle tagamaadest. Raamatu aluseks on tuntud Vene psühholoogi, St. Petersburgi ülikooli professori, Anatoly Zimichevi poliit-psühholoogiline teooria. Kui Zimichev jääb aga reaalse elu näidetega vägagi tagasihoidlikuks, siis mina seon hulgaliselt reaalpoliitilisi sündmusi ning juhtivpoliitikute käitumismaneere psühholoogilise teooriaga. Tulemuseks on poliitika käsitlus, mis annab vastused nii mõnelegi painavale küsimusele.

€ 10

Kaasahaarav tõsieluromaan, mis räägib erafirmas töötava laevakaitsja (rahvakeeli piraadiküti) igapäeva elust. Valgustades selle elukutse nii rõõmu kui varjupooli. Kirjeldan oma kahte rotatsiooni, millest esimene kestis viis kuud ning teine kolm kuud. Selle aja jooksul jõudsin ohuala erinevate laevade peal läbida 12 korral. Peale laeva elu kirjeldan ka läbielamisi erinevates riikides, mida selle töö käigus tuleb külastada, nagu Sri Lanka, Omaan, Egiptus ja paljud muud huvitavad kohad. Raamatu keskel on värvipiltide seeria.

Please reload

bottom of page