top of page

Jobukari on rääkinud


Viimaste valimiste hea uudis oli see, et vahetult enne valimisi kokku klopsitud süvariigi säilitamise interrinne, erakonna aseaine E200, kes lubas valimised võita, jäi hoopis alla valimiskünnise! Sellega suutsid nad aga poliitika lödipoolelt (Isamaa, sotsid, Sabaerakond, Ref ja KE) neli protsenti hääli ära võtta, mis raisku läksid. Selles mõttes tegid nad Eestile kasu küll.


E200 üritas ennast pidevalt promoda kui mingit spetsialistide kogu kes ei olevat poliitikud. Kui aga nende kooslust vaadata, siis mingeid erilisi spetsialiste kuskilt silma ei hakanud, vähemasti mitte rohkem kui teistes erakondades. Rohkem mingid naerusuud ja ullikesed külapealt kokku korjatud. Jutud sellest, et nad pole poliitikud, on ju selge absurd, kui vaadata, kes on nende esimamma: paadunud punapropagandist, kelle suust peale räige propaganda midagi muud ei tulegi. Ei ole provva Kallase käest kuulnud veel ühegi erialaga seotud spetsialisti juttu. Ainuke spetsialist selles grupeeringus oleks vb tuntud IT ettevõtja Alamäe, kuid tema kui spetsialisti reiting sai nüüd kõvasti kannatada sest poliitikuna pakkuda pole tal ju midagi. Nad saatsid rahvale postkasti laili flaierid, kus võrdlevad ennast Balti ketiga, mis on ju selge pettus ja silmakiri, interrindega peaks nad ennast võrdlema!


Sellist erakonda, mis ei ole poliitikud, mis koondaks endas ettevõtjaid ja muid erialade spetsialiste, oleks vaja küll. Selles mõttes oli see asi nagu hea algatus. Aga millega nad endale vee peale tõmbasid, oli nende padupunane propagandist esimamma, kes millegi spetsialist ei olnud, peale punapropaganda. Kui me oleksime need nn. mittepoliitikud üle künnise aidanud, oleksime sellega andnud mandaadi just järjekordsele elukutselisele punapolitrukile!


Teine analoogne jobukari, elurikkuse moodustis, sai kah õnneks oma 1,2 % hääli kätte, millega täitis sama eesmärki. Alguses olid muidugi teised plaanid:


Küll aga EKRE, kes enne valimisi kuskil praalimas ei käinud, suurendas oma osakaalu Toompeal 19ne mandaadini. Eks teod räägivad iseenda eest, kellel neid aga pole, ei jää muud üle kui suuga suuri linnu ehitada!





Selle artikli postitasin Facebooki ja teenisin sel päeval adsensi käest 23 centi raha - niigi palju neist kasu oli












Parimad palad
Viimased postitused

€ 10

Raamat, mis räägib kaasahaaravalt poliitikast ning selle tagamaadest. Raamatu aluseks on tuntud Vene psühholoogi, St. Petersburgi ülikooli professori, Anatoly Zimichevi poliit-psühholoogiline teooria. Kui Zimichev jääb aga reaalse elu näidetega vägagi tagasihoidlikuks, siis mina seon hulgaliselt reaalpoliitilisi sündmusi ning juhtivpoliitikute käitumismaneere psühholoogilise teooriaga. Tulemuseks on poliitika käsitlus, mis annab vastused nii mõnelegi painavale küsimusele.

€ 10

Kaasahaarav tõsieluromaan, mis räägib erafirmas töötava laevakaitsja (rahvakeeli piraadiküti) igapäeva elust. Valgustades selle elukutse nii rõõmu kui varjupooli. Kirjeldan oma kahte rotatsiooni, millest esimene kestis viis kuud ning teine kolm kuud. Selle aja jooksul jõudsin ohuala erinevate laevade peal läbida 12 korral. Peale laeva elu kirjeldan ka läbielamisi erinevates riikides, mida selle töö käigus tuleb külastada, nagu Sri Lanka, Omaan, Egiptus ja paljud muud huvitavad kohad. Raamatu keskel on värvipiltide seeria.

Please reload

bottom of page